NXPD IS ONDERDEEL VAN

Een stap extra zetten voor elkaar, in goede en slechte tijden

Tien jaar NXPD – Interview met Henriette van Bestratingsbedrijf G. van Gelder/Fijn  

Henriette en Gert Jan van Gelder staan alweer achttien jaar aan het roer van het in 1975 gestarte bestratingsbedrijf. Degelijk en betrouwbaar, grote en kleine projecten en ervaren mensen. Hoge kwaliteit én oog voor de mens, dat is de kracht van het bedrijf.

Samenwerking vanaf dag één

Al sinds de oprichting van NXPD is er een mooie samenwerking met G. van Gelder/Fijn. Henriette: “Inmiddels vindt NXPD niet alleen nieuwe collega’s voor ons, maar is haar rol breder geworden. NXPD regelt cursussen en denkt in allerlei opzichten met ons mee.” Het personeelsverloop bij G. van Gelder/Fijn is laag vertelt ze. Sommige collega’s werken er al dertig jaar. “Gemiddeld lopen er bij ons zo’n tien NXPD’ers rond, waarvan een deel uiteindelijk in vaste dienst komt.”

Toegankelijk en gelijkwaardig

De twee bedrijven vinden elkaar in bepaalde basiswaarden vertelt Henriette. Kwaliteit leveren, goed voor je personeel zorgen en sociaal betrokken zijn. “Niemand is hier een nummer en alles is bespreekbaar. Gelijkwaardigheid vinden we belangrijk en dat zie ik ook bij NXPD. G. van Gelder/Fijn heeft in de loop der jaren een goede naam opgebouwd en daar ben ik trots op. Als je een schoolplein aanlegt moet je in de pauze je aanpassen aan de kinderen. Mensen vertrouwen ons omdat we klussen netjes aanpakken, met oog voor de omgeving en de mens.”

Lange termijn

Zo’n goed imago, daar moet je zuinig op zijn. “Met NXPD werken we al zo lang samen, onze jongens hebben een goede mentaliteit en zij weten precies wie daar bij past.” Gezamenlijk wordt hard gewerkt om mensen te behouden voor het vak, vult ze aan. Instroom van leerlingen is belangrijk en de voorselectie die NXPD verzorgt is een welkome ondersteuning. “Wij investeren in mensen. Wij gaan voor de lange termijn en iedereen moet plezier in zijn werk kunnen hebben.”

Verslapen? Je wordt persoonlijk opgepikt en afgeleverd

NXPD zorgt goed voor ‘de jongens’, vertelt Henriette. Dat blijft, ook al groeit de organisatie. “Even een taartje brengen als iemand zijn diploma haalt. Nick is heel betrokken. Ik herinner me nog goed dat hij zelf op pad ging om iemand op te pikken die zich verslapen had. ‘Over vijf minuten sta je klaar’ was het commando. Vervolgens leverde hij hem persoonlijk af op de werkplek. Voor elkaar gaan en dit soort stapjes extra zetten, in goede en slechte tijden. Daar gaat het om.”

Over G. van Gelder/Fijn

G. van Gelder/Fijn is een middel groot bestratingsbedrijf met een combinatie van vaste medewerkers en flexibele medewerkers die geschoold en gediplomeerd zijn en diverse bestratingsgerelateerde werkzaamheden uitvoeren. Het bedrijf bestaat inmiddels al 41 jaar en doordat de al de werknemers al meer dan 16 jaar in het vak zitten (en sommige zelfs al 35 jaar), is er voldoende ervaring aanwezig om de moeilijkste projecten in goede banen te leiden.

Blijf op de hoogte van NXPD!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief